top of page
Zoeken

Ik ben gevoelig


Gevoelig zijn is een emotie waar we geen recht op lijken te hebben in onze maatschappij. Je droevig voelen, wenen, kwaad of angstig zijn... Allemaal emoties die standaard bij ons pakketje 'mens zijn' komen maar zaken die we liever in de bodem van de doos achterlaten.


Is dat een goed idee?


Emoties zijn er niet om weg te negeren maar om van te leren, want elke emotie geeft ons aan wat werkt voor ons lichaam en wat niet. Emoties staan namelijk rechtstreeks in verbinding met je intuïtie. En als er iets niet goed voelt, zal je lichaam dat -altijd- aangeven.


Vastzittende emoties


Je emoties negeren zorgt ervoor dat je lichaam hoop verliest omdat het zich niet gehoord voelt. Dat kan tal van fysieke en emotionele gevolgen (depressie, burn-out, laag zelfvertrouwen, overemotionaliteit of 'numb' gevoel, isolatie, kwaadheid....) met zich meebrengen.


Je gevoelens negeren zal ze enkel meer gefrustreerd doen terugkomen. Je gaat namelijk niet om met je emotie, waardoor de frustraties in je lichaam blijven vergroten.


Think about it...


Als je je been breekt op 5 jarige leeftijd, zou je er dan mee blijven rondlopen tot je 30e?

Dat idee is een even absurd als je het hebt over je emoties, daar blijf je ook niet mee zitten.


'Je bent te emotioneel' zei hij.

'Je bent te gelukkig' zei niemand.


Er zijn geen 'slechte' en 'goede' emoties, enkel gidsen. Word verliefd op je emoties, laat ze zonder oordeel toe. Geef je lichaam vertrouwen om zich te uiten en wees empatisch voor alle emoties die naar boven komen.I used to dislike being sensitive, because I thought it made me weak.

But I realize it gives me power to understand my intuition,

to feel deeply, to appreciate little things,

to dream, create, feel empathy &

to connect in a warm way.Trip down memory lane


Wanneer je als kind geen stabiele liefde kreeg (is bij enorm veel mensen het geval), geeft dat een 'gebroken been' gevoel in je volwassen leven. Het gevoel alsof je iets mist. Wat zich op oneindig veel manieren kan uiten. Hieronder enkele voorbeelden.


- Weinig herinnering van je jeugd

- Moeite om mensen te vertrouwen, geloven dat ze je leuk vinden

- Jezelf veel 'moetes' of perfectionisme opleggen (kan zich uiten als uitstelgedrag)

- Jezelf moeilijk toelaten om te rusten

- Zorgen maken over 'wat als het fout loopt'


Laat je begeleiden om je dagelijkse diepgewortelde gedachten & emoties stap per stap aan te pakken. Bekijk het OurFlow traject, neem controle over je leven en kom dichter bij je intuïtie.Het is jouw tijd

コメント


bottom of page