top of page
Zoeken

Top 5 geluksboeken

Boeken kunnen ontroeren, doen dromen, rust bieden... En sommige geven je ook de mooiste inzichten. Onderstaande geluksboeken (of zelfhulpboeken) zijn hierin absolute krachtpatsers. Ze behoren tot mijn 'top picks' van de afgelopen jaren omdat ze op een heel duidelijke, warme manier steun en inzicht geven. Ben je op zoek naar richting en motivatie? Dan zal je hieronder zeker iets naar je zin vinden. Enjoy.
Verbinding verbroken - Johann Hari


Mijn all-time favorite en het boek dat me mijn gelukstraject OurFlow heeft doen opstarten. Een boek over depressie, de oorzaken en de later 'verbroken verbindingen' in ons leven. Een absoluut prachtig, hartverwarmend boek over meer geluk vinden door het leven 'simpelweg' anders in te delen.
Een boek over zelfafwijzing, liefde en herkenning zoeken bij een ander. Het boek richt zich op het doorvoelen van emoties en gidst je o.a. door een zelfliefde meditatie. Deze oefening leert je actief meer warmte te vinden bij jezelf zodat je het niet enkel extern blijft zoeken. Voel hoe je lichaam terug rust en liefde kan vinden bij zichzelf.Zeg me dat ik oké ben - Marcel Hendrickx


Uitstelgedrag, moeilijk nee kunnen zeggen, wantrouwen, weinig zelfzorg... het zijn slechts enkele tekenen van perfectionisme. Marcel praat over de ontwikkeling ervan, symptomen & gevolgen en bespreekt ook inzichtgevende denkpatronen die echt verlichting brengen.Untamed - Glennon Doyle


Een boek dat ik elke vrouw aanraad om te lezen omdat er zoveel herkenning in terug te vinden is. Glennon vertelt in korte hoofdstukken (2-5 pg's) over haar gedachten, doen en laten met telkens nieuwe en krachtige inzichten. Een motiverend, positief boek om je dag mee te beginnen.Leven zonder filter - Fleur van Groningen


Fleur vertelt haar verhaal over hoogsensitiviteit, depressie, overprikkeling en burn-out. Een boek over hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen en minder streng te zijn voor jezelf. "Wilskracht is een eindigende bron, op een dag houdt het op". Heb je het gevoel dat je aan het overleven bent? Stop met pushen, vertraag en lees dit boek.


Om af te sluiten even dit:"Je mag ongelukkig zijn over zaken in je leven & je moet tijd nemen voor jezelf."Laat jezelf toe te voelen, te wenen, ongelukkig of kwaad te zijn. Laat je lichaam toe om je te vertellen wat er scheelt en waar het (geen) nood aan heeft. Neem tijd en rust om deze noden te laten doordringen.


Neem actief deel aan je leven; zorg voor jezelf en luister naar de signalen van je lichaam. Vind jezelf belangrijk genoeg om steeds opnieuw te kiezen voor je geluk, het zal je vrijheid geven.


Kan je hulp gebruiken?


Stuur me een mailtje voor een 1 op 1 gesprek of bekijk het OurFlow traject.Wees lief voor jezelf x


Isabelle

Life coach

bottom of page