top of page
Zoeken

Chakra’s

Elke (emotionele of fysieke) pijn kan aan een chakra worden gekoppeld. Wanneer je weet welke chakra uit balans is kan je deze disbalans zelf gaan ondersteunen, waardoor je energie terug kan beginnen flowen. Je kan jezelf dus (langzaam) helen.


Wat zijn chakra's ?


Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Chakra’s zijn wielen van energie die zich in je lichaam bevinden. In elk lichaam zijn er 7 energiewielen aanwezig, beginnende met het onderste wiel aan je bekkenbodem, je wortelchakra.


Tekorten


Emoties en pijnen kunnen een gevolg zijn van tekorten in je opvoeding of jongere leven. Een tekort aan liefde van je ouders kan je bijvoorbeeld een onthecht gevoel geven. Het kan je materialistisch maken, alleen doen voelen, kwaad of depressief maken, het kan je fysieke klachten geven, je kan moeite hebben om je open te stellen of om diepe verbinding te voelen. Een gevoeld tekort blijft een leegte in je lichaam tot je het opvult.


Tekorten kunnen worden gekoppeld aan een chakra. Zo kunnen bovenstaande symptomen gekoppeld worden aan het onderste chakra, je wortelchakra. Wanneer dit uit balans is kan je vermeldde gevolgen voelen. Een wortelchakra uit balans geeft aan dat je als kind veiligheid en bescherming tekort bent gekomen.
What you believe about

yourself and your life


is what you live out daily

through your actions, words,

choices and habits.


It's also what you attract

and manifest more of.


Be mindful of the power

of your beliefs & words,


and the power they have

over your life.Er zijn heel wat zaken die je kan doen om je energie terug meer te laten vloeien en deze leegte te vullen. Voor jezelf zorgen is de beste manier om te helen. We zijn van nature soms enorm streng voor onszelf, waardoor we onze 'tekorten' als problemen zien. In plaats van ze te veroordelen, werkt het veel meer helend om er met medeleven naar te kijken en ze te verzorgen.


Tekorten opvullen


Met o.a. yogahoudingen, voeding en muziekklanken kan je de energie van een chakra verhogen. De vlinderpose is een mooie yogahouding om je wortelchakra te stimuleren. Ook het gebruik van de kleur rood, voetmassages en het verpotten van planten stimuleert dit chakra.


In het chakra e-book kan je 36 pagina's vol inspiratie terugvinden rond het helen van je chakra's met yoga, voeding, geluid en enorm veel zelfcare momentjes.


Ik wens je heel erg veel zelfliefde


Verzorg jezelf.


Isabelle

Life coach

Comments


bottom of page