top of page
Zoeken

Je intuïtie volgen

"Hoe kies ik meer voor mijn gevoel en minder voor mijn hoofd?"


Een mooie vraag... die tijd vraagt. Wanneer je tijd neemt om naar je intuïtie te luisteren, opent dat deuren naar ongelooflijke warmte, innerlijke rust, vertrouwen en enorme vrijheid.


Hoofd =ego


Je ego zoekt naar bevestiging. Het wil graag liefde krijgen en de makkelijke weg (=minste weerstand) volgen. Het volgt dus gehoorzaam opgelegde regels om de kans op liefde, vriendschap of een schouderklopje te verhogen (=ego boost).


Je ego is veel luider dan je buikgevoel. Het wilt ervoor zorgen dat je niet gekwetst wordt en zoekt daarin de makkelijkste weg. Het beschermt ons dus, maar helpt ons niet altijd vooruit.


Zo kan je ego je bijvoorbeeld in een relatie houden omdat dat de makkelijkste, door cultuur opgelegde weg is (huisje, tuintje..). Maar als je tijd zou nemen om naar je intuïtie te luisteren, zou het je misschien zeggen dat het wilt reizen, ontdekken en even focussen op jezelf, zonder partner.


Het kan je aangeven dat je eigenlijk geen bevrediging haalt uit je job, je vriend(in)en best veel andere interesses hebben of je je steeds minder thuisvoelt op de plek waar je woont.


Dit voelt voor je ego als gevaarlijk en oncomfortabel aan. Verandering is een weg vol gevaren die je ego liefst niet aangaat, maar waar je intuïtie naar verlangt.Rock your ego to sleep

by taking care of yourself.

Make space for your intuition,

make space for life.


De vraag is hoeveel je je leven waard vindt om er alles uit te halen, om dat risico van verandering te nemen. En de vraag "Hoe kies ik meer voor mijn gevoel en minder voor mijn hoofd?" geeft aan dat je meer wilt.


Breng je lichaam tot rust


Je lichaam (intuïtie) en geest kunnen pas communiceren als ze rust voelen. Werk dus aan je relatie met jezelf vol moederlijke warmte. Zorg ervoor, zie het, leer je noden terug verstaan.


En stop met rondom je kijken naar wat anderen doen. Iedereen heeft een eigen verhaal. Jij hebt je enkel op het jouwe te focussen en je bent exact waar je moet zijn. Don't worry.


Zorg ervoor dat er -veel meer- liefde is rondom je, ook dat brengt rust. Kies voor vrienden, familieleden, werk, social mediakanalen die energie en warmte brengen. En doe meer alleen.


Lees warme gedichten & hang ze op. Ga de natuur in, voel de aarde, de bladeren, wandel je verloren. Verpot, wees aanwezig, bid, lees een boek op café, maak je vuil, waardeer kunst...

Leef vol warmte, zodat je lichaam diep tot rust kan komen.


Terug vertrouwen


Ook mentale zelfliefde is enorm belangrijk. Breng je ego tot rust en probeer liefdevol om te gaan met je gedachten en acties. Geef jezelf tijd om te vallen en op te staan, zonder oordeel. Zo krijgt je lichaam moed om kleine stapjes te zetten naar je intuïtie & warm geluk.


Don't: "Ik kan dit niet, het zal nooit lukken, ik had het nooit moeten proberen, stom lichaam."

Do: "Ik heb geprobeerd dus ik ben trots. Kleine stapjes, morgen nog eens. Ik heb vertrouwen."


In het eerste geval maak je je lichaam klein, zielig en onkundig. In het tweede geval ondersteun je jezelf en geef je je lichaam (en intuïtie) moed om nog eens te proberen.


Geef je lichaam die moed, geef het die rust, geef het dat vertrouwen om zo stappen te kunnen zetten in het onbekende. Luister naar je intuïtie want het geeft een diep verlangen aan waar je naar te luisteren hebt. Gun jezelf geluk, gun jezelf meer.


In praktijk


Hieronder enkele waardevolle hulpmiddelen om je actief te leren werken met je intuïtie.


- Tarotkaarten zeggen je wat je intuïtie al weet maar je ego niet meteen durft uit te spreken

- The pattern app is een dagelijkse gids om stil te staan bij wat je voelt

- Het chakra e-book leert je meer over de oorsprong van je emoties & hoe je ermee omgaat.

- OurFlow traject is een 10 maanden traject (met tools voor het leven) voor innerlijke krachtZorg voor jezelf, laat je intuïtie je leiden naar veel meer.Isabelle

Life coach

Comments


bottom of page